Захари Карабашлиев аут от Народния театър

мин. четене

Главният драматург на Народния театър „Иван Вазов“ Захари Карабашлиев е подал оставка на 9 ноември вечерта. Причината е разразилата се буря между режисьора Александър Морфов и пиарката Велислава Кръстева относно политическите обвързаности в театъра.

Кръстева има дълги години опит като мениджър „Комуникации“ за ДПС, от листите на която беше и народен представител. Сега обаче се завърна към професията си, но името й завинаги ще остане обвързано с Ахмед Доган, независимо от професионалните й умения и качества на специалист по комуникациите. С подобно минало е и директорът на Народния театър Васил Василев.

Случаят стигна до министъра на културата Велислав Минеков, който е призовал директорът на Народния театър да се справи със ситуацията като прочисти всички лица с политически обвързаности, но това е нон-сенс, тъй като самият директор е бивш кадър на ДПС.

Сътресенията в театралните среди обаче не водят до нищо добро нито в политиката, нито в арт продукцията. В момент на огромен зрителски интерес към театралния афиш в „Иван Вазов“, ще проследим как ще се отрази медийния шум и взаимните обвинения между самите театрали.

Зрителите са жадни за спектакли

 


Още по темата: