За почивката на един премиер

мин. четене

Появата на премиера в оставка и семейството му на плаж „Корал“ до Лозенец през почивните дни предизвика разнообразни коментари и дебати в социалните мрежи, след като неговият баща публикува във фейсбук профила си снимки на Кирил Петков, жена му и дъщерите му.

Във фейсбук групата "Да запазим Корал” основният въпрос, който вълнуваше потребителите, беше охраната на министър-председателя - според някои присъствието на "държавни мутри" на плажа е неприемливо. Според други -  няма нищо лошо в това "да предпочетеш любимия див плаж пред Евксиноград с всичките му (безплатни!) удобства, а присъствието на охраната е за предпочитане пред отчуждаването на някой, който иска (и може повече от всеки!) да направи нещо за опазването на плажовете и природата въобще".

Васо Гюров, музикант, за когото, както всички знаем, опазването на природата е лична кауза, коментира, че начинът, по който Петков се появява сред обикновените хора в различни ситуации, явно дразни "герберската "аристокрация" и затова се налага да бъде организирана поредна антикампания. 

Това е заливът на Корал от днес. Вчера тук, между стотиците плажуващи беше и премиерът Кирил Петков. Начинът, по който...

Posted by Vaso Gurov on Sunday, 24 July 2022

А заглавията на публикациите в някои медии илюстрират най-точно думите на Гюров - ето и примерите: "Държавата се тресе, Кирил Петков се пече на море" и "Корал и най-близките обърнаха гръб на Петков. Голям скандал с охраната ("Стандарт"), както и "Заради плаж с охрана Кирил Петков публично и (не)очаквано изгуби верен приятел в битката за незастроен Корал" ("24 часа"). 

Ето какво видя обаче писателят и сценарист Мартин Ралчевски:

Това, което ми се случи на първия ден от почивката е наистина невероятно! Според мен е може би едно на милион. Отиваме в...

Posted by Мартин Ралчевски on Sunday, 24 July 2022

  

Кирил Петков и семейството му почиват в Лозенец от години, самият той се бори отдавна срещу застрояването в района на плаж "Корал". Междувременно се очаква съвсем скоро заповедта, с която плаж „Корал“ ще стане защитен, да влезе в сила – след обнародването й в "Държавен вестник". 

А иначе - охраната на премиера не би трябвало изобщо да се коментира, тъй като според Закона за НСО "на президента, председателя на Народното събрание и министър-председателя в страната се осигуряват всички видове охрана".  

Posted by Lubov Lubomirova on Saturday, 23 July 2022

 


Още по темата: