Японците ни дадоха нагледен урок в Катар

мин. четене

Японците дадоха нагледен урок на цял свят, както винаги без много шум и показност, но с голям резултат на Световното по футбол. Фенове на Япония бяха забелязани да почистват трибуните на празния стадион след мача Германия – Япония, който завърши 2:1. След ликуващите тълпи от футболни запалянковци и неочакваната победа над едни от претендентите за Световната титла, доброволците останаха да почистят съвсем спонтанно и без заплащане.

В очите на някои можеше да се видят сълзи при събирането на чуждия боклук, но доброволците си тръгнаха с няколко големи торби, пълни с отпадъци, които всеки може сам да занесе до кошчето за боклук.

Простите неща, които може всеки от нас да свърши, са белег за висока циливизованост и говорят за години отношение на единицата към общността.

Още парадокси от това Световно първенство

Снимка: Lars Baron/Getty Images

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: