Топ 5 коледни базара в София

мин. четене

Коледните пазари в София са истински хит тази година. Украсите може още да не са изложени навсякъде из града, но почти всеки площад се превръща в търговска площ, на която сръчни автори предлагат продукцията си, носи се ухание на коледни печива или сочни мръвки, на греяно вино и се носят коледни песни. По Коледа всички развързваме кесиите, но колко коледно настроение може да понесе 2-милионна София с гостите си?

Изберете вашето място, където да се зареждате с настроение, да се срещате с приятни хора и да хапнете и пийнете нещо вкусно:

Коледен парк на площад Славейков

Най-новото попълнение – Коледен парк на площад „Славейков“ обещава класно и стилно изживяване. Коледните къщички ще са готови на 4 декември, когато ще можем да почерпим коледно настроение измежду хендмейд подаръци, щандове с произведенията на най-талантливите творци на приложно изкуство, фермерски продукти, жива музика с едни от най-добрите музиканти, сред които Милица Гладнишка и Миленита и още много други, които очакваме с вълнение. Ще има street food зона, крафт питиета и накъде без греяно вино?

Организатори са Mish Mash Fest и Столична община, които до 30-ти декември залагат, че най-доброто ще се случва в центъра на София – на площад „Славейков“.

Коледен пазар „Възраждане“

В столичния парк „Възраждане“, където обикновено се разполагат гостуващите циркове, на 9 декември ще изникне коледен пазар със същото име – „Възраждане“. Гостите ще избират измежду богатта коледна магия като специален макет, пресъздаващ сцената на Рожество Христово, фото кът за снимки с Дядо Коледа, сцена с тематична празнична програма, пищни декорации и коледни щандове с греяно вино, вкусни мезета, сладки изкушения и хендмейд творения, подходящи за коледни подаръци!

Коледен пазар „Възраждане“ ще остане до 28 декември.

Коледен парк зад НДК

Зоната зад зала 6 на НДК вече е изпълнена с малки къщички, които ще са домакин на събитие 2 в 1 – коледен парк и Зона за Световното по футбол. Освен къщичките, в които ще може да си пазаруваме любими коледни подаръци, почерпки, храна, напитки или неочаквани изкушения, има и напълно закрита и отопляема зона, където феновете могат да гледат мачовете от Световното първенство по футбол. Това е добра комбинация, където мъжете се отпуснат пред екрана, а жените пазаруват, защото в това са по-добри. За децата също има предвидени забавления и изненади. Коледния пазар зад НДК вече функционира, а участниците ще се увеличават с навлизането в коледните дни през декември.

Немски коледен пазар в Градската градина

За поредна година Немския коледен базар в Градската градина ще задава тона на коледното настроение с празнична музика, гостуващи участници от различни школи по пеене, танци, музикална програма и много вкусни изкушения.

Къщичките ще бъдат изпълнени с ръчноизработени изделия и тематични подаръци. Немския коледен пазар вече функционира и ще остане до Коледа на площада пред Двореца.

Благотворителен коледен пазар за конна база „Ахил“

На 3 и 4 декември в парка пред НДК ще има отново благотворителен коледен пазар с чудно красиви неща, дарени от творци от цяла България в подкрепа на Конна база „Ахил“ и терапията, която тя провежда за деца със специални потребности.

Хипотерапията /терапия с помоща на коне/ е изключително полезна и важна за всички. Тя е световно признат метод за рехабилитация при състояния като детска церебрална парализа, синдром на Даун, синдром на Рет, аутизъм и други състояния.

Събитието е обвързано с 3 декември - Международния ден на хората с увреждания. А тези хора и деца имат нужда да се говори по тази така важна тема - Приемането на хората със специални потребности. Още за събитието, вижте тук

А от коледния културен афиш избрахме най-добрите концерти

 


Още по темата: