Темите днес: 18 ноември

мин. четене

Най-важните новини накратко: 

 

1. Запорожката АЕЦ бе отново обстрелвана, екип на ООН ще я инспектира днес

Основната институция на ООН, която следи ядрените мощности в света предупреди, че който е стрелял по Запорожката АЕЦ  "си играе с огъня". Предстои екип на ООН да пристигне на място днес и да огледа щетите.

2. Парламентарната група на "Демократична България" се явява на консултации при президента

В 10 часа лидерите на трите партии в коалицията ще посетят президента Румен Радев. Очаква се да бъде обсъдена възможността за съставяне на правителство с техен мандат, както и конфигурациите в които те са готови да участват. Хартиената бюлетина, както и помощта за Украйна и състоянието на ВВС също е вероятно да бъдат част от обсъжданите теми.

3. Профилът на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп бе възстановен в Twitter

След допитване от новия собственик Елон Мъск с потребителите в социалната мрежа бе възстановен профилът на Доналд Тръмп. Неговият профил бе блокиран след събитията при встъпването в длъжност на Джо Байдън, а миналата седмица Тръмп обяви своята кандидатура за президент през 2024.

4. Германия предлага системи "Пейтриът" след инцидента с ракетата от миналата седмица

След инцидента при който заблудена ракета на украинските ПВО падна в Полша, Германия е предложила противоракетна система "Пейтриът" на Варшава.

5. Втори ден на Световното по футбол в Катар

След бляскава церемония по откриването, която бе осветена и от звездното участие на актьора Морган Фриймън, Световното по футбол бе открито с мача между домакините от Катар и този на Еквадор. Южноамериканците се наложиха с два гола дело на Енер Валенсия. Днес се играят три мача от групи Б и А - Англия - Иран от 15:00 часа, Сенегал - Холандия от 18:00 часа и САЩ - Уелс от 21:00 часа. 


Още по темата: