Темите днес: 18 ноември

мин. четене

Най-важните новини накратко: 

 

1. Масивен протест против "Хартиената коалиция"

Той се организира от "Продължаваме промяната", "Демократична България", "Спаси София" и "БОЕЦ" в 18:30 пред Народното събрание и против промените в Изборния кодекс иницирани от ГЕРБ, БСП и ДПС. С изтеглянето на ПП и ДБ от Народното събрание, днес парламентът не може да събере кворум за да работи нормално.

2. Северна Корея с успешен тест на нова ракета

Новата ракета тествана от режима в Пхенян има обсег достатъчен за да достигне САЩ, като това допълнително повишава напрежението на Корейския полуостров.

3. Близо 10 млн. украинци са без ток

След руските удари вчера, положението с електроподаването в страната става все по-трудно. Висши държавни служители заявяват, че в бъдеще украинците трябва да започнат да се готвят не за моментите, в които ще има режим, а когато ще има ток. Това е начина по който Москва притиска Кийв към преговори.

4. Туитър затваря офисите си до следващата седмица

След придобиването си от Елон Мъск, управлението на компанията е повече от противоречиво. Хаосът в ръководството е принудило огромен брой служители да напуснат, което поставя функционирането на платформата под въпрос. Все повече рекламодатели изказват съмнения към това да работят с Туитър, а американските регулатори започват вече да изявяват притесненията си на глас.

5. Продължават скандалите с Катар 2022

Със само два дни до началото на турнира, все повече артисти споделят, че са отказали сериозни оферти от организаторите за да пеят на откриването. ФИФА продължава да призовава отборите да смекчат своите критики към човешките права в страната.


Още по темата: