Темите днес: 17 ноември

мин. четене

Най-важните новини накратко: 

1. "Хартиената коалиция" на ГЕРБ, ДПС и БСП връща времето назад

След заседание, което продължи цяла нощ в правна комисия, ГЕРБ, БСП и ДПС подготвиха не само връщане на хартиените бюлетини, но и премахване на избирателен район "Чужбина", както и обществения съвет в ЦИК. "Продължаваме промяната" прочетоха декларация от трибуната на НС и напуснаха зала, като се очаква колегите им от "Демократична България" да ги последват.

2. Републиканците в САЩ си връщат контрол върху Камарата на представителите

Въпреки сериозните трудности, републиканците си осигуриха 218 места, които им осигуряват мнозинство в долната камара на Американския Конгрес. Така в следващите 2 години, властта в САЩ ще е поделена - с демократ в Белия дом, мнозинство на демократите в Сената и мнозинство на републиканците в Камарата на представителите.

3. НАТО и Полша заявиха, че ракетата паднала в Пшеводув вероятно не е руска

След пресконференции вчера НАТО и Полша заявиха, че падналата ракета е S-300, вероятно украинска. Кийв отрича и желае достъп до мястото на инцидента.

4. Австралийски милиардер стартира фонд на стойност $25 млрд. за възстановяване на Украйна

Андрю Форест, който е натрупал богатството си основно от минно дело стартира масивен фонд за възстановяване на Украйна от пораженията на войната, съобщава BBC. Неговата първоначална помощ е на стойност $500 млн., като се очаква фондъд да достигне дори $100 млрд.

5. Големият наплив за билети на концертите на Тайлър Суифт крашнаха онлайн платформите за продажбата им

Ticketmaster, мащабната компания в САЩ, която напрактика е монополист в сферата на продажба на билети не успя да отговори на огромното търсене на билети за турнето на певицата Тайлър Суифт, като това провокира реакция дори от представители от Конгреса на САЩ.


Още по темата: