София призова за връщане на маските

мин. четене

Във всички общински лечебни заведения да бъде въведено изискване за носене на маска. Това да важи, както за работещите там медици, така и за пациентите. С това искане зам.-кметът на София Дончо Барбалов подписа писмо с настояване и препоръки до управителите и директорите на общинските диагностично-консултативни центрове, многопрофилни и специализирани болници, съобщи самият Барбалов на Фейсбук страницата си.

„Основание за писмото ми е влошаването на епидемичната ситуация в София, която вече е в жълтата зона на заболеваемостта от Ковид-19. Отговорността на всеки от нас към собственото здраве и това на близките ни изисква да правим всичко необходимо за ограничаване на разпространението на коронавируса. Само така може да се избегне преживяването на нов локдаун и блокаж на икономическия и социален живот“, пише Барбалов.

Той напомни, че навременната диагностика от лекар и адекватното лечение още при първи симптоми на заболяването могат да предотвратят тежките последици от вируса.

Паралелно с това в страната тече отменяне на културни събития именно поради Ковид-19.

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: