“Мутри вътре” или реакциите към новото правителство

мин. четене

Новото правителство вече е факт - на церемония в Гербовата зала на  „Дондуков“2 президентът Румен Радев представи членовете, задачите и приоритетите на четвъртия служебен кабинет, който назначава. 

Имената на министрите в него предизвикаха множество реакции - от "миришещ на прах" до убедителни твърдения, че "калинки на ГЕРБ са се намърдали" в него.

Николай Слатински прави силен обзор за взаимоотношенията между предишни президенти и служебни правителства. 

 

Ще приведа някои разсъждения по принципа на Бръснача на Окам, т..е ще взема само най-главното и ще игнорирам детайлите...

Posted by Nikolay Slatinski on Monday, 1 August 2022

 

За много други като Мария Касимова-Моасе духът на ЦК на БКП е осезаем: 

 

Гледам служебните министри. Чета им биографиите. Малцина познавам бегло. Имам чувството, че гледам ЦК на БКП, опънат на...

Posted by Maria Kassimova-Moisset on Monday, 1 August 2022

 

Макар не винаги броят на жените да е мерило - за сравнение Бойко Борисов често получаваше похвали за  броя министърки в неговите кабинети, Татяна Кристи отбелязва и почти пълното мъжко мнозинство в това служебно правителство. 

Освен всичко друго, глупавото служебно правителство на радев, напълно пренебрегва жените. От 21 души в него има само три жени. Като в някоя джамахария!

Posted by Tatiana Christy on Monday, 1 August 2022

 

Карикатуристът Христо Комарницки прави сравнение между предишния и настоящия министър на електронното управление...  

Да сложиш на мястото на Божидар Божанов типичен "дялан номенклатур", на който му е все тая дали ще го турят за шеф на...

Posted by Christo Komarnitski on Tuesday, 2 August 2022

 

А евродепутатът Радан Кънев е категоричен, че това трябва да е последният път, когато Румен Радев назначава служебно правителство.  

Тихо и засега плахо завръщане на ГЕРБ и ДПС във властта през служебния кабинет на Румен Радев. Заедно с “опозицията в...

Posted by Radan Kanev on Monday, 1 August 2022

Рекламистът Радослав Бимбалов вижда притеснение в имената на министрите предимно заради мириса на "прах, изтупан от стари архивни папки". 

Знам, отстрани погледнато е забавно да се казваш нещо като Гълъб. Майка ми цял живот ненавиждаше архаичното си име...

Posted by Radoslav Bimbalov on Monday, 1 August 2022

Новият военен министър е фигура, която ще има огромно значение в следващите месеци до октомври. Затова Георги Георгиев - лидерът на гражданската организация "БОЕЦ" - разказва и личните си наблюдения за характера на новия министър на отбраната. 

 

Няколко думи за новият военен министър. Минаха повече от 4 години, но помня всички детайли. Това бе единствената ми...

Posted by Georgi Borisov Georgiev on Monday, 1 August 2022

Младият политолог Емил Соколов също обръща специално и задълбочено внимание на Димитър Стоянов и имената в служебния кабинет.

 

Присъствието на млади и неопетнени хора като Атанас Пеканов в новия служебен кабинет не променя факта, че ключови...

Posted by Emil Sokolov on Monday, 1 August 2022

 

В следващите седмици се следим внимателно какви точно ще са действията и инициативите на четвъртото служебно правителство, което президентът  Румен Радев назначава.


Още по темата: