Кирил Петков: Аз ще съм предложението за премиер

мин. четене

Най-обсъжданият въпрос преди днешното заседание на новото Народно събрание вече има своя отговор.

Лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков заяви на влизане в парламента, че именно той ще бъде предложението за министър-председател на България. Ето точните му думи:

"До началото на следващата седмица ще подпишем коалиционното споразумение. В края на седмицата се надявам да имаме правителство за 4 години.

Това, което прочетох миналата седмица бяха спекулации. Имената не са верни.

Аз ще бъда предложението за премиер на ПП. Засега разговорите вървят конструктивно."

Първо тържествено заседание на 47-ото Народно събрание бе открито от най-възрастния депутат - д-р Силви Кирилов, избран от политическа партия "Има такъв народ".

Депутатите ще положат записаната в Конституцията клетва - да спазват законите и да се ръководят от интересите на народа. В парламента този път има 7 политически формации - "Продължаваме промяната", ГЕРБ-СДС, "Има такъв народ", БСП, ДПС, "Демократична България" и "Възраждане".

Всички председатели на парламентарните групи ще направят изявления. Ключов момент в днешния ден е изборът на председател и заместник-председатели на парламента.

На тържественото заседание ще присъстват президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, служебният премиер Стефан Янев, както и членовете на служебното правителство.

За автора:

Деница Стефанова

Деница Стефанова е повече момиче от града, отколкото журналист, въпреки че има 7-годишен опит зад гърба си в различни медии. Преди време решава да зареже професията и да започне да участва в нещата, които допреди само е отразявала с камера и микрофон или с диктофон и фотоапарат. Днес отново захваща познатите оръдия на труда плюс клавиатурата, за да ни покаже какво е научила от другата страна, да н...

Виж профила

Още по темата: