Къде са те сега: Победителите от „Гласът на България“

мин. четене

Само след няколко часа започва осмото издание на „Гласът на България“! Телевизионното предаване се настани трайно в сърцата на българските меломани, защото, за разлика от конкурентното Х Factor, дава ефирно време само и единствено на талантливи хора, вместо на такива, които ще повишат тв рейтинга на цената на собствените си излагации.

10 години и 7 сезона по-късно Гласът се завръща с обновено жури – легендарният китарист, цигулар и композитор Иван Лечев ще е в компанията на поп изпълнителя и музикален продуцент Любо Киров, както и на певиците Галена и Дара. Продукцията не изневерява на стила си, като се старае да осигури представители от водещите музикални жанрова у нас.

За Лечев това ще е пета поредна година на червения стол, като в три от тях именно участници от неговия отбор печелиха формата. Любо Киров също има опит като ментор – той бе член на журито в сезони 2, 3 и 5 на X Factor. За дамите в тазгодишния екип обаче това ще е дебют в ролята на музикални наставници.

„Гласът на България“ привлича хиляди участници заради специфичната си концепция – тук участниците не се разделят на база пол или възраст, не изпълняват танцови номера и не залагат на сценични ефекти и спектакли. Журито избира участниците без изобщо да ги вижда, а след това ги изправя един срещу друг във вълнуващи вокални двубои, в които е важен само гласът. Ето защо победителите от предишните сезони са толкова интересни – те са грабнали публиката единствено с таланта си!

 

Ето какво се случи с тях...

За автора:

Каролина Касабова

Каролина е момиче, което живее по ноти. Сутрин пие кафето си с мляко и музика, през деня чува мелодии в клаксоните на автомобилите, в скърцането на трамваите по релсите, в стъпките на минувачите, в ремонтите на пътищата, във вятъра, който гали клоните на дърветата. Вечер пее в дует с голямата си любов - Града. Понякога му изневерява с някой самотен плаж или достолепен планински връх, но накрая вин...

Виж профила

Още по темата: