Исландия се изстреля в космоса с рекламата си

мин. четене

Когато се прави реклама на туристическа дестинация, се иска доста изобретателност. Да хванеш онова специфично нещо, което ще заведе човекът от единия край на света до другия, за да види нещо, което го няма никъде другаде. Да му оставиш голямо поле за мечти, толкова голямо, колкото е Космосът!

Това го може само Исландия с находчивия си подход да представи суровата си каменна земя, раздирана от вулкани и гейзери и оцеляваща в лед и студ почти без растителност. Това е най-привлекателният сюжет за любителите на космическите теми, уловен във видеото Mission Iceland. И не е далече от истината, че черната земя на Исландия прилича много на лунен пейзаж, или пък на Марс със своите червени разтопени скали?

Рекламата от 1:40 мин. е стегнат, но съдържателен видео разказ за северната европейска държава с население под 400 000 души, които обаче живеят в един от най-високите стандарти в Европа. Нещо повече: Исландия ще ви накара да мечтаете за космическо пътешествие, но ... с кислород!

С доза хумор и любов към традиционните природни богатства на Исландия, всеки ще иска да стегне скафандъра... пардон куфара и да тръгне на Север...

Също с хумор преди 2 години Исландия улови тренда на пандемичната 2021 г. с видео, което всички ни караше да крещим от радост, от вълнение или от желая да хванем гората!

Същевременно съседните ни туристически конкуренти Турция, Гърция, дори Албания и Северна Македония правят забележителни видеа, промотиращи туризма си. А прогнозите за силен зимен туристически сезон, както и у нас, се опират и на доброто присъствие в дигиталния свят.

Още предложения за интересни пътувания "От града"

 


Още по темата: