Елвис е жив!: 12 от най-скандалните теории на конспирацията

мин. четене

Елвис е жив! Чували сте тази конспиративна теория и тя преследва почти всяка звезда, напуснала без време този свят. Всъщност, теориите на конспирациите винаги са имали особена магнетична сила, която заслепява хората да вярват в наглед невъзможни неща.

Ето 10 от най-големите слухове между научната фантастика, конспирация и политическа пропаганда:

1. Тялото на Уолт Дисни е криогенно замразено

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Brian Crawford (@keepingwaltindisney)

Мит, който продължава да излиза отново и отново, е че тялото на Уолт Дисни е криогенно замразено. Всичко започва през 1972 г., когато Боб Нелсън, президентът на Калифорнийското дружество по крионика, разкрива пред LA Times, че Walt Disney Studios са се интересували от процеса на замразяване точно преди смъртта на Уолт Дисни през 1966 г. Този слух обаче е бил отхвърлян многократно от семейството на Дисни.

2. Ким Кардашиян симулира обира в Париж

След като Ким Кардашиян беше ограбена с оръжие през 2016 г. в хотел в Париж, потребителите на социалните медии моментално се усъмниха дали тя не го е направила за реклама. Риалити звездата бързо отхвърли тези спекулации, но те продължават да се въртят в общественото пространство.

3. Всяка знаменитост е сред илюминатите

 

Основани през 1776 г. в Бавария, Илюминатите стават истинско тайно общество, което се противопоставя на тиранията и подкрепя отделянето на църквата от държавата. Въпреки това, този кръг изчезва 9 години по-късно, когато местното правителство забранява тайните общества. Теориите на конспирацията обаче вярват, че обществото се е реформирало, разширило и наело всяка знаменитост, която можете да си представите. От Бионсе до Мадона, за почти всички знаменитости се твърди, че са част от групата на Илюминатите, като те биват разпознати чрез символи, скрити в текстовете и музикалните видеоклипове на артистите.


Още по темата: