Бориславова: "Най-големият грях е да си жена в политиката"

мин. четене

"Не бих и не съм го направила", написа бившият началник на политическия кабинет на Кирил Петков Лена Бориславова в отговор на снимката, на която изглежда, че хванала ръката на бившия премиер, докато двата се изкачват по стълби в Министерския съвет, и коментарите, които се появиха в социалните мрежи във вторник.  

„Няма проблем, че има такъв кадър. Има проблем, че той ще послужи за поредната акция, която да дискредитира участието на жени в политиката и да удари по лидера на партията, която започна промяната“, написа Бориславова в профила си във Фейсбук. 

Уви, над 70 години по-късно най-големият грях е да си жена, която иска да се развива професионално със собствени сили и да има мнение. Тази жена веднага бива заклеймена като нечия държанка, като неубедителна, нерационална, интелектът и личните качества нямат значение - друго е средството за успех и то зависи пак от мъж“, посочва още Лена Бориславова. 

Тя беше атакувана по най-различни линии: от това, че е възпитаник на "Харвард" - спомнете си само как Тошко Йорданов направи несполучлив шарж с тениска с надпис "Харвард" в парламента, докато хулеше Бориславова за свършеното и несвършеното от нея. 

Критикуваха я заради произхода и семейството й, заради "твърде богатото" CV за нейната възраст. Критикуваха и амбициите на Бориславова, както и умението й да организира хора и процеси в "Продължаваме промяната".

Изглежда, че масовият вкус не понася младите, умните и хубавите край себе си...

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: