"Боец" с критики към Демократична България

мин. четене

След завършването на обявените протести и блокада на Министерски съвет, лидерът на БОЕЦ изрази своето недоволство от Демократична България и по-специално - от нейното ръководство, както и от лидера на Да, България - Христо Иванов. Според Георги Георгиев заявеното от ДБ протестно действие не е било подкрепено, нито с участие, нито с хора, нито с изказвания, а за специалните акции на организацията пред министерствата, хора от ДБ също не са присъствали.

 


Както От града вече писа, насъбраната инерция в ДБ продължава да пречи на формацията да се заяви достатъчно безапелационно. Граждански активисти като Кирил Чуканов и Манол Глишев също критикуват ДБ за липса на консистентност и твърдост.

Мнозина от привържениците на ДБ ги критикуват за липса на достатъчно ясно заявени позиции и за опита им да съставят правителство в рамките на предишния парламент. Ако продължава тенденцията за отказ на промяна на всички нива в ДБ, твърде вероятно е партията, която търси подкрепата на свободните и демократично мислещи граждани, да загуби част от тях. Което би било не само жалко, ами и безкрайно опасно за оцеляването на демокрацията и евроатлантическите ценности в България.


Още по темата: