Боряна Калейн е четвъртата най-добра на Световното по художествена гимнастика

мин. четене

Надеждата на България за медалите в художествената гимнастика - Боряна Калейн, завърши на крачка от почетната стълбичка в индивидуалната надпревара на Световното първенство по художествена гимнастика в Япония.

Тя отново защити четвъртото място на многобоя, което се случва за четвърти път. 

Другата ни представителка Татяна Воложанина се представи много силно, особено имайки предвид, че това е дебютният й световен шампионат. Тя завърши седма.

Световната титла отново отиде а Дина Аверина (Русия) с обща оценка 108.000. Второто място е за Алина Харнаско от Беларус с 105.300, а третото за Арина Аверина със 103.200.

Боряна Калейн е четвърта със 102.500, а крайната оценка на Воложанина бе 96.600, която бе достатъчна за седмо място.

Калейн не бе убедителна на съчетанията си с бухалки и топка, където допусна грешки. На лента и обръч бе далеч по-категорична, според спортните анализатори.

С успеха си Дина Аверина изпревари рекордното постижение на Евгения Канаева по брой златни медали от световни първенства. С победата си в многобоя тя вече има 18 златни отличия, докато в актива на Канаева има 17 медала.

Припомняме, че Боряна Калейн зае пето място в индивидуалния многобой от турнира по художествена гимнастика на Олимпийските игри Токио 2020, който се играха тази година.

Тогава тя каза, че ще мисли за следващата Олимпиада в Париж, едва след като мине Световното първенство. Е, ние й пожелаваме първо малко почивка и благодарим, че представи достойно страната ни!

 

За автора:

Деница Стефанова

Деница Стефанова е повече момиче от града, отколкото журналист, въпреки че има 7-годишен опит зад гърба си в различни медии. Преди време решава да зареже професията и да започне да участва в нещата, които допреди само е отразявала с камера и микрофон или с диктофон и фотоапарат. Днес отново захваща познатите оръдия на труда плюс клавиатурата, за да ни покаже какво е научила от другата страна, да н...

Виж профила

Още по темата: