Топ събитията на уикенда: Джаз фест опера и класическа музика под звездите

мин. четене

Толкова е хубаво през август, когато отвсякъде струи живот, лятно настроение и има изобилие от културни събития. Ако още нямате план, а искате да се заредите с нещо наистина качествено, ето какво може да видите, чуете и усетите през почивните дни в София и страната през близките дни.

А ако и времето е хубаво и дъждовете подминат всички открити сцени, щастието ще е пълно за наслада и релакс за лято 2022:

Опера на върховете на Белоградчишките скали

На един от 100-те национални обекта на България – Белоградчишките скали започна седмото издание на фестивала "Опера на върховете“. Летният оперен фестивал събира любители на операта и балета от цял свят, хвалят се от Софийската опера и балет.

На 6 август в програмата е включена постановката "Аида“ от Верди, а на 7 август - "Норма" от Белини. За спектаклите са подредени 500 места, за които билети може да се купят от системата на E-pay или на място.

12, 13 и 14 август са отредени за премиерния балет "Хиляда и една нощ". Богатството на музикални стилове включва и мюзикъла "Мама миа!“ с популярните песни на АББА, който публиката може да гледа в четири представления на 18, 19, 20 и 21 август. 


Още по темата: