Шон Пен, Зеленски и една "символична глупост"

мин. четене

Американският актьор Шон Пен връчи една от статуетките си "Оскар" на президента на Украйна Володимир Зеленски по време на посещение в столицата Кийв, съобщи BBC.

„Това е за вас. Това е просто символично, глупаво нещо, но ако знам, че е тук, че част от мен е тук, ще се почувствам по-добре и достатъчно силен за битките. Когато победите, върнете ми го в Малибу“, казва Шон Пен на Зеленски във видеото, публикувано в канала на украинския президент в Telegram. То показва също как президентът награждава Пен с Ордена за заслуги на Украйна.  

 

Преди два месеца Кремъл включи Шон Пен (както и Бен Стилър) към руския "черен списък", което означава, че в момента те могат да посетят Русия. 

Шон Пен е печелил два пъти "Оскар" за най-добра мъжка роля - за "Реката на тайните" (2003) и за "Милк" (2008). Той е и известен либерален политически активист. В първите дни на войната в Украйна той снимаше документален филм за конфликта, но бе принуден през март да напусне страната, след като столицата Кийв бе близо до пълна обсада.  

Войната е ад: 5 от най-култовите военни филми...


Още по темата: