Руснак, представящ се за Макрон, се обади на полския президент

мин. четене

Полският президент е провел разговор с продължителност около 7 минути и половина с руски гражданин, който се е представил за президента на Франция Еманюел Макрон. Това съобщава офисът на президента, като новината се разпространява от Ройтерс. Обаждането се е случило точно във вечерта на инцидента с ракетата в полския град Пшегодув. 

Обаждането е публикувано в интернет от руските комедианти Вован и Лексус и в него те говорят на английски, като ползват фалшив френски акцент.

"Еманюел, повярвай ми, изключително съм внимателен", казва Анджей Дуда по телефона. "Не искам да имам война с Русия и повярвай ми, аз съм изключително внимателен, изключително внимателен", споделя той.

Офисът на Дуда пише в Туитър, че "След експлозията в Пшеводув, по време на разговорите с държавни лидери, човек, който твърди да бъде френският президент Еманюел Макрон бе свързан". Предстои уточняване за това как точно се е случила тази пробойна в сигурността.

 

Това не е първият такъв инцидент. През 2020-та същите руски комици се свързаха с офиса на полския президент, представяйки се за главния секретар на ООН Антонио Гутериш.


Още по темата: