Паднаха и последните ковид изисквания за влизане във Франция

мин. четене

От 1 август 2022 г. Франция отмени правилата за влизане в страната, наложени заради пандемията  от Ковид-19, съобщи БТА като цитира информация на ДПА.

По силата на тази разпоредба, пристигащите във Франция от чужбина не е нужно да имат документ за ваксинация или отрицателен ковид-тест, а пристигащите от страни на ЕС няма нужда да доказват, че скоро са преболедували. 

Френското правителство си запазва възможността да промени тези правила, ако се появят нови опасни варианти на вируса, включително да изисква отрицателен тест още преди пътниците да се качат на борда на самолета.

Франция е една от последните страни, в които мерките срещу Ковид-19 оставаха в сила, след като в цяла Европа те бяха отменени заради по-лекото прекарване на вирусните инфекции това лято.

Ето как стоят нещата в други страни от ЕС:

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: