Марк Хамил е първият посланик на проекта "Армия от дронове" за Украйна

мин. четене

Size matters not. Look at me. Judge me by my size, do you And well you should not.
For my ally is the Force, and a powerful ally it is.* 

Актьорът, който определено е по-известен с името на своя герой Люк Скайуокър, Марк Хамил се изправя срещу "империята на злото" - той става посланик на проекта за създаване на  „Армия от дронове“, с който да се подкрепи ескадрилата от безпилотни апарати на Кийв, част  United 24 (бел. ред. инициатива, стартирана от президента Володимир Зеленски за събиране на дарения в подкрепа на Украйна, които ще се превеждат  по официалните сметки на Националната банка на Украйна и ще бъдат разпределяни от правителството покриване на най-неотложните нужди). 

 "Междузвездни войни" винаги са били приказка за деца, а приказките са истории моралните ценности, за доброто срещу злото. Те са ясно определени - и доброто, и злото. И не е трудно да екстраполираме Империята на злото с Русия, която нападна суверенна държава", заяви актьорът за BBC в коментар за разговора си с Володимир Зеленски, в който украинският президент прави препратка към Star Wars.  

 

Марк Хамил заяви, че e бил "наистина очарован от този човек, защото той e абсолютен герой, а украинският народ е вдъхновяващ".  И добави, че е бил изненадан, че Зеленски изобщо му е отделил внимание. 

„Марк, ти се превърна в първия посланик, който помага на Украйна да събира средства за защитниците си. За украинците това значи много. Както в „Междузвездни войни“ доброто ще победи злото, а светлината ще преодолее тъмнината. С теб в нашия отбор няма друг вариант“, каза Володимир Зеленски по време на онлайн среща между двамата.

 

* "Размерът няма значение. Виж мен. По размера ли ме съдиш? Недей. Защото мой съюзник е силата, тя е могъща" –   Йода към Люк Скайуокър  в Empire Strikes Back , смятан от мнозина за най-добрият филм от сагата Star Wars.


Още по темата: