Колко кървави стрелби ще понесат американците, докато намерят решение?

мин. четене

Поредна кървава стрелба в САЩ регистрират новинарските емисии отвъд Океаса. Въоръжен мъж е открил стрелба в  супермаркет „Уолмарт“ в Чесапийк, щата Вирджиния. Смята се, че стрелецът е управител на магазин и след стрелбата е прострелял и себе си.

Съобщава се за не повече от 7 убити, но за множество ранени. Все още не е известен мотивът на нападението минути след 22 ч. местно време снощи. От магазина заявиха, че са шокирани от това трагично събитие и че работят в тясно сътрудничество с правоприлагащите органи.

Сенаторът от щата Вирджиния Л. Луиз Лукас от Демократическата партия заяви: „Аз съм с разбито сърце“. В Twitter тя написа:

„Няма да се успокоя, докато не намерим решение за прекратяване на тази епидемия от насилие - с оръжие в нашата страна“.

 

Нападението във вторник вечерта идва само дни след като въоръжен мъж откри огън в нощен клуб на ЛГТБ+ в американския щат Колорадо. Тогава загинаха петима души, а 17 бяха ранени.

През 2019 г. масова стрелба в „Уолмарт“ в щата Тексас загинаха 23-ма.

Ако сте пропуснали:

 

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: