И богатите руснаци плачат

мин. четене

И богатите плачат! А какво ли е да плачеш, когато състоянието се стопява пред очите ти? 

Състоянието на най-богатите руски бизнесмени се е свило с 60,25 млрд. долара от началото на 2002 г., съобщи Блумбърг. Според агенцията, най-обеднелият руски богаташ е председателят на съвета на директорите на "Северстал" Алексей Мордашов. Неговото състояние към 1 август 2022 г. е намаляло с 8,2 млрд. долара до 20,6 млрд. долара.

От март 2022 г. Блумбърг публикува "Индекса на милиардерите", който включва данни за 500-те най-богати хора на планетата, припомня ТАСС. Според данните на Bloomberg Billionaires Index от началото на годината главният изпълнителен директор на "Новатек" Леонид Михелсон е загубил 5,73 млрд долара и състоянието му е намаляло до 26,7 млрд долара. Председателят на съвета на директорите на НЛМК Владимир Лисин е обеднял с 5,5 млрд долара до 22,5 млрд долара.

В списъка с най-богатите руски предприемачи, загубили част от състоянието си, е и собственикът на холдинга "Металоинвест" Алишер Усманов. От началото на годината той състоянието му се е свило с 894 млн долара и в момента се изчислява на 20,4 млрд долара. Бившият президент на "Лукойл" Вагит Алекперов е загубил 3,92 милиарда долара, след като в началото на 2022 година състоянието му се оценяваше на 17,8 милиарда долара.

Санкциите като наказание върху не този, който заслужава:

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: