Джокович отново с анулирана виза и герой във филм на Netflix

мин. четене

Новините за Новак Джокович валят като пресен сняг на Банско и в момента сръбският тенисист се превърна в най-коментираната личност в глобален мащаб. Днес стана ясно, че Австралия отново е анулирала визата на спортиста заради продължаващия спор между двете страни относно правото му да посети страната без поставена ваксина.

Решението на министъра на имиграцията Алекс Хоук означава, че Джокович трябва да бъде депортиран.

„Днес упражних силата си във връзка със секция 133C(3) от Миграционния акт (австралийския закон за миграцията – б.ред.), за да анулирам визата, която притежава г-н Джокович в името на здравето и спазването на разпоредбите, и на база, че това е в обществен интерес“, се казва в изявлението на Хоук, цитиран от Sky News.

„Решението ми се основава на внимателно анализирана информация, която ми бе предоставена от вътрешното министерство, Австралийската гранична служба и г-н Джокович“, се казва още в изявлението.

Това е малко вероятен край на аферата обаче, тъй като 34-годишната суперзвезда на тениса, отново може да обжалва решението.

Джокович вече веднъж спечели в съда възможност за пребиваване в Австралия, след като граничните власти в страната бяха анулирали визата.

Джокович обоснова липсата на ваксинация с факта, че е имал положителен тест за  Ковид-19 в средата на декември 2021. Това му твърдение обаче бе посрещнато скептично от властите в Австралия и световните медии, тъй като сърбинът не е бил в задължителната карантина и през това време е посетил серия от събития, както и е пътувал до Испания.

С интерес продължаваме да следим развитието със сагата „Джокович“ и изобщо не сме единствени. Наблюдателните продуценти от Netflix припознаха историята като подходящ и потенциално печеливш проект и обявиха, че ще направят документален филм по темата.

Оказа се, че екип на стрийминг гиганта в момента е в Австралия и следи развоя на събитията, а като режисьор на продукцията се спряга името на Джеймс Гей Рийз, който направи документалния филм за Формула 1, озаглавен "Drive to survive", писа Daily Mail.


Още по темата: