Да живееш като шпионин в Ал Кайда

мин. четене

В епизод от поредицата "Минути със" платформата UNILAD ни представя Аймен Дийн – бивш член на терористичната групировка Ал Кайда, който се присъединява към Британските тайни служби.

Аймен разказва как попада в Ал Кайда, за срещите си с Осама бин Ладен, за Афганистан и за момента, в който решава да напусне терористичната организация и да промени живота си. Неговото житейско пътуване – от джихадист до шпионин – е една невероятна история, която започва в Босна в началото на 90-те. 

А самият Аймен казва: 

"Едно нещо трябва да знаете за шпионажа и произвеждането на бомби – първата ти грешка е последната ти грешка. Няма да имаш шанс за втора. И затова трябва да бъдеш абсолютно внимателен. Една грешна дума и си една глава по-нисък и 3 метра под земята."

За автора:

Никола Симеонов

Градът ражда красота, вълнение, спокойствие и музика. Едновременно. Обичам да потъвам в това море от звуци и разкази, прокраднали се от ъглите, малките недодялани улички, широките булеварди със свистящи коли-електрони. Градът е голям, като света и малък като него. Хората се търсят в града, в автобуса, в трамвая. Искам да им помогна да се намерят, чрез историите, които самите те не знаят, че мог...

Виж профила


Още по темата: