Сезон, отвори се!

мин. четене

Летният туристически сезон ще бъде официално открит на 11 юни в курортен комплекс „Златни пясъци“. Министърът на туризма Христо Проданов изрази умерен оптимизъм за лято 2022 заради ефектите от войната в Украйна и пандемията, предаде БТА. Въпреки това министърът съобщи, че на 11 юни "Златни пясъци" ще отбележи своята 65-годишнина като да празнуват с нас е поканен целият дипломатически корпус, за да може посланиците да се уверят с очите си, че България има какво да предложи на гостите си.

"Войната оказва негативно влияние косвено и пряко: прякото е, че се смята, че Черно море е неспокойна зона, но въпреки това България се рекламира на 25 пазара като спокойна държава с уникална природа", каза министър Проданов за сезон 2022.

А когато заговорим за туризъм, аналогиите веднага водят до украинските бежанци от войната, част от които вече бяха изведени от хотелите и настанени във ведомствени бази. Попитан дали украинските граждани се очаква да мизерстват при новите условия на настаняване, Проданов отговори:

"Поне досега не са мизерствали и държавата се е отнесла с необходимото уважение и отговорност към тези хора". Той  напомни, че украинските граждани трябва час по-скоро да започнат да се интегрират на пазара на труда у нас. Проданов увери, че издръжката на украинските бежанци е по линия на европейските солидарни фондове, които ще бъдат достатъчни, за това, „което в момента се предлага".

 

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: