Прогнози за 2022: хаос, хибридна реалност и страх от науката

мин. четене

Мариан Залцман ръководи глобалните комуникации на „Филип Морис Интернешънъл“. Смятана за един от петимата водещи трендспотъри в света (най-устойчивият ѝ принос е популяризирането на термина „метросексуален“), Мариан е една от най-често награждаваните жени в световната индустрия за връзки с обществеността.

Тя е в класацията за най-влиятелните хора на PRWeek, била е носител на наградата PR News Top Woman и през 2017 г. става член на Залата на славата на PRWeek. Преди да започне работа за ФМИ, Мариан е главен изпълнителен директор на Havas PR North, главен директор по маркетинг в Porter Novelli, CMO в JWT Worldwide и изпълнителен вицепрезидент и главен стратегически директор на Euro RSCG Worldwide. В началото на 90-те създава Cyberdialogue – първата в света компания за маркетинг проучвания онлайн. Мариан е автор или съавтор на 16 книги. Завършва с отличие Университета Браун със специалност социология.

Снимка: Getty Images

На 9 ноември, в рамките на онлайн конференция за журналисти и партньори на „Филип Морис Интернешънъл“ в София, Мариан представи своите 22 прогнози за 2022 г. Ето какво ни очаква през следващата година, според нея:

Царува хаосът

Тенденцията, което вероятно ще определи 2022 г., е хаосът.  Правилата се променят. Те вече не са познатите ни правила. Бих казала, че тази година ще носи етикета на хаоса, като ще има подварианти на хаос и още нещо – хаос и как се чувстваме физически, хаос и как се чувстваме психически. Според мен "хаос и още нещо" е може би най-добрият отговор.

Още прогнози...


Още по темата: