Петиция срещу смъртта на културата

мин. четене

Монопол, конфликт на интереси, лансиране на „музикално“ съдържание не с нулева, а с отрицателна художествена стойност – това са само някои от нещата, с които се свързва името на Станислава „Саня“ Армутлиева, предложена за културен министър от "Новия спасител на народа".

Ферарито е червено, защото културата и ценностите ни кървят днес повече от всякога.

„Искам да купя самолет на мама“ и „Всяка кифла да си знае мола“ ще се влеят като паразити в кръвния ни поток и ще отровят всяка останала частичка смисъл и желание за промяна към по-добро.

Петицията по-долу говори достатъчно.

Прочетете я. Подпишете я.

ЛИНК КЪМ ПЕТИЦИЯТА

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“

На вниманието на г-н Станислав Тодоров Трифонов

ДО ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ на ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“

На вниманието на г-н Тошко Йорданов Хаджитодоров 

ДО НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ В 46-О НАРОДНО СЪБРАНИЕ

ДО ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ МЕДИИ 

 На 12.07.2021 г. Станислава (Саня) Армутлиева  бе предложена за министър на културата. За широката общественост е ясно, че през изминалите години г-жа Армутлиева бе системно свързвана с монопола над аудио съдържанието в електронните медии и редица други скандали в музикалния бизнес в България.[1]

Ние, културните дейци, артисти и общественици сме категорично против тази кандидатура, защото се НУЖДАЕМ от достоен министър, който притежава образованието, опита, професионализма и съвестта да заеме тази отговорна позиция. В сферата на културата има наложителни и ключови въпроси, които трябва да получат навременни и адекватни решения, а това не би могло възможно да се случи, ако постът не е поверен на компетентен и почтен професионалист.

Каква е компетенцията на г-жа Армутлиева извън музикалния шоубизнес и спорадичните роли на голям екран? Какви изобщо са критериите, за да се избере дадена (и конкретната) персона за министър на културата, освен лични връзки и познанства?

България разполага с отлични професионалисти в тази област, с реален принос към  културата и ясна визия за специфичните проблеми на сектора. Молим да вземете предвид всичко това при избора на друг кандидат за министър на културата. Искрено се надяваме и вярваме, че следва на позицията да застане личност, която защитава не само собствените си интереси, но и работи добросъвестно и компетентно в името на българската култура.

С уважение, 

Десислава Миланова, актриса

Християн Георгиев, музикант

Диляна Величкова, общественик

13.07.2021 г.

гр. София

За автора:

Никола Симеонов

Градът ражда красота, вълнение, спокойствие и музика. Едновременно. Обичам да потъвам в това море от звуци и разкази, прокраднали се от ъглите, малките недодялани улички, широките булеварди със свистящи коли-електрони. Градът е голям, като света и малък като него. Хората се търсят в града, в автобуса, в трамвая. Искам да им помогна да се намерят, чрез историите, които самите те не знаят, че мог...

Виж профила

Още по темата: