Падна първи сняг

мин. четене

Първият сняг за този есенно-зимен сезон падна на 18 септември в Рила. Тънък слой скреж и сняг покриха района на хижа „Ястребец“, а прогнозите са за първата трайна снежна покривка в планините тази седмица.

Времето ще захлажда, типично за сезона с чести периодични нахлувания на студен въздух от север и силни ветрове в Дунавската равнина. По-сериозно захлаждане очакваме в четвъртък, когато се очакват и първите по-сериозни валежи от сняг по планините.

Времето в първия ден от есента

Първият ден на астрономическата есен се очаква да бъде дъждовен, в планините ще бъде облачно и мъгливо с валежи от дъжд, а над 2200-2300 метра надморска височина ще са от сняг. Температурите ще се понижат и очакваните максимални стойности и за двата дни ще са между 12-19°С.

Седмичната прогноза е изготвена на базата на Европейския модел за средносрочни прогнози и GFS.

 

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: