Номинирайте героите, които ви вдъхновяват

мин. четене

Наближава онзи особен момент на годината, когато всички си правим равносметка. На ниво общество обаче имаме шанс тази равносметка да отличи кои са най-отдадените на въпроса с човешките права и добрите дела хора. 

TimeHeroes.org – най-голямата платформа за доброволчество в България – отваря номинациите за своите Годишни награди ГЕРОИТЕ. 

Мотото на кампанията тази година е "Виж Героите", а целта за пети пореден път остава същата – напред да бъдат изведени силните примери, допринесли за развитието на доброволческата култура в България. 

До 15 декември на awards.timeheroes.org всеки може да номинира доброволци, неправителствени организации, компании и журналисти за техните добри дела, случили се в периода от 1 януари до 15 декември 2021 г. Условията, на които те трябва да отговарят, можете да разгледате тук.

И тази година журито, съставено от личности с активна гражданска позиция, ще търси доброволчески истории, прояви и практики, които са вдъхновяващи, смели, новаторски, израз на активна общественополезна дейност и позиция, или пример за значително положително въздействие върху дадена кауза или общност.

"Изминалите две години бяха време на изпитания, но и време на солидарност."

Манифестът на екипа на платформата продължава така: "Бяха време на тревога, но и време на загриженост. Показаха ни, че сме уязвими, защото сме хора, но и че сме силни, защото знаем как да подадем ръка на другия.

Няма правилен начин, нито точна формула да си доброволец – някои помагат на съседите си, други готвят храна за бездомни, трети превеждат, четвърти четат на деца, които не са чували приказки. Пети спасяват животи в планината, шести са герои пред компютъра. Всеки от тях заслужава "благодаря".

Ето защо вярваме, че с твоя помощ историите на тези герои ще излязат наяве и заедно ще отдадем заслужено признание на добрите примери, които днес ни дават надежда." 

В предишните четири издания бяха отличени доброволци и организации, подкрепящи различни каузи в цяла България.

Награждаване, 2020 г. 

Статуетки бяха дадени още на отговорни компании, които подкрепят и развиват доброволчеството в екипите си, както и на журналисти за тяхното медийно отразяване на темата. Разгледайте наградените от предните две издания тук: https://awards.timeheroes.org/winners-2020 и https://awards.timeheroes.org/winners-2019.

От 2012 г. досега TimeHeroes.org помага на българите да подкрепят социални и културни инициативи с времето и уменията си. С над 83 500 регистрирани доброволци, обединени от над 2300 инициативи на повече от 983 нестопански организации в цялата страна, платформата е основният източник на доброволци за българските НПО.

TimeHeroes помага още за развиването на културата на доброволчеството сред българските ученици, компании, както и сред хората в активна пенсионна възраст.

 


Още по темата: