...И малко кютек

мин. четене

Уродлива политическа кампания се провежда пред очите на зрителите и ако това не ви харесва, лесно ще изключите телевизора. По-тъжното е, че част от участниците в грозните тв дебати ще влязат в парламента и ще представляват народа, а някои може и бъдат част от новата власт. Две седмици преди изборите на 2 октомври социологическите прогнози вещаят, че ще влязат 7 партии и вместо да чуваме силни послания в последния агитационен спринт, сме свидетели на вербална импотентност, взета назаем от футболните агитки.

В „Тази сутрин“ в предизборния слот блесна поредната липса на подготовка на кандидат-депутатите. Представителят на „Възраждане“ Цончо Ганев премина всякакви норми на благоприличие като говореше едновременно със събеседниците си най-вече заедно с опонента си от БСП за България, Иван Ченчев. Думите му грам не се разбираха, но той избра в нищоказването си да не даде възможност и на другите да говорят. Вместо това накрая успя да поднесе предизборните обещания на "Възраждане", че България ще спре преговорите за приемане на еврото, отрече „Газпром“ да са спирали едностранно договора за доставка на газ за България и заяви, че без оправяне на отношения са Русия страната е обречена на енергийна криза.

В петък в „Панорама“ нивото падна обидно ниско в безкрайна говорилня без уважение към събеседниците и различните позиции.

Димитър Митев - кандидат за депутат от „Българска социалдемокрация – Евролевица“ беше нападнат словесно и получи покана за физическа разправа извън студиото от Светльо Витков, кандидат от „Глас народен“, имаше и разменени реплики "Кой си ти, бе?" в стила на ранния "Хиподил". Водещият Бойко Василев едва успя да запази хладнокръвие и да усмири политиците и да върне спокойния градус на дебата в студиото. Впоследствие Емил Кошлуков коментира, че БНТ работи "с материали от клиента".

Това ли заслужават избирателите?

Безвкусна политическа кампания, евтино шоу или чист цирк, пореден сезон?

 

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: