Бойко Борисов с предложение за "антипутинова коалиция"

мин. четене

"Ще предложим контактна група, преговарящи екипи. Ще поканим хора с безспорна репутация по най-важната - "антипутиновата тема", заяви той, цитиран от БТА. 

Това заяви лидерът на ГЕРБ, Бойко Борисов на първия си брифинг след спечелените избори преди два дни. За модератори по "най-важната тема" той предложи и конкретни фигури като Соломон Паси и бившият президент Росен Плевнелиев.

Борисов дори обеща, че е готов "да не бъда премиер или министър в едно такова управление", както и че всички лидери трябва да направят стъпка назад в такъв важен момент пред страната.

"При подобна риторика от всички страни аз не виждам някакъв изход - вариант, в който ГЕРБ с ДПС, Янев или "Възраждане" да управлява, при положение, че сме най-праволинейната евроатлантическа партия, не виждам. Само че не виждам и друг вариант за управление. Ако те (ПП и ДБ) ни откажат на нас, ние ще откажем на тях - и отиваме на нови избори. А войната е тука".

В типичния си стил Бойко Борисов заяви, че "и аз обичам пенсионери" и дори се закани, че "няма да се строи и да се правят капиталови ремонти".

Той не пропусна да атакува и Демократична България, като обяви възможност и за съдебна реформа, която да бъде подкрепена от ГЕРБ в зала, но при едно условие: "Нека кажат тяхното предложение за съдебна реформа, ние ще го подкрепим. Но не да казват ние сме за Бойко Рашков срещу Иван Гешев – реформа с имена не е реформа" - категоричен бе Борисов.

"Готов съм на всякакви отстъпки и компромиси" открито заяви Бойко Борисов.

 


Още по темата: