Том Холанд се отказва от социалните мрежи

мин. четене

Актьорът от „Спайдърмен“ Том Холанд се отказва от социалните медии, тъй като смята, че те вредят на психичното му здраве. 26-годишната звезда последва Селена Гомес, която по-рано тази година изрази мнение как платформите като Twitter и Instagram могат да имат вредни ефекти за човека. Във Instagram видео Холанд казва:

„Намирам Instagram и Twitter за свръхстимулиращи и поразяващи. Увличам се и губя връзка с реалността, когато чета неща за мен онлайн. В крайна сметка това е много пагубно за психическото ми състояние. Така че реших да направя крачка назад и да изтрия профила си от приложението.“

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MIX (@mix.my)

Холанд играе ролята на супергероя в Spider-Man: No Way Home, който критиците похвалиха миналата година. Филмът беше и изключително успешен в боксофиса. Във видео, адресирано към неговите 67 милиона последователи в Instagram, Холанд рекламира благотворителна организация за насърчаването на положително психично здраве сред тийнейджърите.

„Моля, отделете си необходимото време. Най-важното е вашето благополучие."

Поп звездата Джъстин Бийбър, който и преди е говорил за собствените си проблеми с психичното здраве, отговори с: „Обичам те, човече“.

Миналата година доклад на Института за образователна политика и The Prince's Trust установи, че психичното здраве, благосъстоянието и самочувствието на тийнейджърите са били увредени от интензивното използване на социални медии.

Актрисата и певица Селена Гомес отбеляза преди няколко години, че социалните медии са "ужасни" за нейното поколение, призовавайки хората да си поставят ограничения за времето, прекарвано онлайн. Други звезди като Ед Шийрън, Камила Кабейо и Деми Ловато също се разделиха със социалните медии за определено време.

Негативният ефект от социалните медии изглежда, не се усещат само от младите, тъй като ветеранът на екрана и сцената Робърт Линдзи също обяви, че възнамерява да прекарва по-малко време в Twitter. Звездата от „Моето семейство“ каза, че взима това решение, след като синът му отбелязва, че това се отразява на ежедневието, мислите и въображението му.

„Той е прав, разбира се и аз трябва да се отърва от стреса на социалните медии. Вместо това ще се концентрирам върху това, което се заех да правя преди 3 години – да пиша“, каза 72-годишният носител на наградата Бафта.

„Толкова се гордея със сина си, който като много млади хора страдаше заради социалните медии. Но той разбра постоянното ми разсейване и ме насочи към това, което наистина трябва да правя., казва Робърт Линдзи.

Най-честите травми от детството, които всички носим: 

 

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: