Супергрупа възпя "железните топки" на Зеленски

мин. четене

Не е лошо да имаш топки. Особено когато ниски на ръст мъже с очевидни комплекси относно собствената си мъжественост решат да нападнат страната ти. Тогава наличността на топки е някак си необходима. 

Целият свят си зададе въпроса как Володимир Зеленски успява да има нормална походка, имайки предвид тежестта на огромните му топки. А някои от любимите ни музиканти пък изразиха мнение, че са направени от желязо.

Басистът на откачалките Primus – Лес Клейпул, синът на Джон Ленън – Шон Ленън, вокалът на еднакво откачените Gogol Bordello – Юджийн Хютц (с украински произход) и редица гигантски музиканти го треснаха на масата – новия сингъл имам предвид – “Зеленски: Мъжът с железните топки“.

„За да покажете подкрепата си за Украйна, моля, изпратете ни видеоклипове с вас самите вашите приятели, колеги, деца, домашни любимци, любима вентрилоквистка кукла или нещо друго, което смятате за подходящо или чудесно изобретателно, пляскайки заедно с песента “Зеленски: Мъжът с железните топки“ – пишат музикантите в YouTube и добавят:

„Не е нужно да е с високо качество– просто използвайте телефона, видеокамерата или стария Bolex, изпратете кадрите на ironballs@primusville.com. Нека светът знае, че повече няма да се застъпваме за този „манталитет на насилника“ и че подкрепяме човека и хората, които отказват свободата им да бъдат подкопавана“.

В песента участват и барабанистът на The Police – Стюуарт Коуплънд, цигуларят на Bordello – Сергей Рябцев, и блус китаристът и носител на Грами – Били Стрингс. Момчетата са си изпращали файлове по интернет и са записвали партиите си една върху друга по този начин.

Лес Клейпул. Снимка: Jim Bennett/Getty Images

„В нощта на инвазията вечерях с мои близки приятели от Полша, които тъкмо бяха посрещнали семейството си на посещение в САЩ. Техният роден град е само на 50 километра от границата с Украйна“, разказва Лес Клейпул. „Излишно е да казвам, че бяха стресирани и загрижени за случващото се. След няколко солидарни чаши водка, започнах да си пиша с моя приятел Юджийн от Gogol Bordello, за да получа неговата гледна точка и прозрение. В този водкови диалог започнахме взаимно да хвалим Зеленски за неговата изненадващо епична проява на смелост. Тогава решихме, че някакво странно изкуство „Изток среща Запад“ трябва да бъде сътворено по въпроса“.

Приходите от продажбата на сингъла ще бъдат дарени на Nova Ukraina, организация с нестопанска цел, която е посветена на предоставянето на хуманитарна помощ на хората в страната, съобщава American Songwriter. За по-нататъшно набиране на дарения за Nova Ukraina, екипът зад песента си партнира с Fandiem, цифрова платформа за набиране на средства.

Феновете, които даряват на www.fandiem.com/ironballs, ще бъдат автоматично включени в томбола, за да спечелят all inclusive пътуване за концерта по случай 25-ата годишнина на анимационния сериал South Park в емблематичния Red Rock Amphitheatre в Морисън, Колорадо на 10 август с участието на Primus и Ween. Един победител и гост ще получат пътуване и хотел, два VIP билета за шоуто, специални места и специална награда от артистите.

За автора:

Никола Симеонов

Градът ражда красота, вълнение, спокойствие и музика. Едновременно. Обичам да потъвам в това море от звуци и разкази, прокраднали се от ъглите, малките недодялани улички, широките булеварди със свистящи коли-електрони. Градът е голям, като света и малък като него. Хората се търсят в града, в автобуса, в трамвая. Искам да им помогна да се намерят, чрез историите, които самите те не знаят, че мог...

Виж профила

Още по темата: