Sofia Speed Fest вдига оборотите на макс

мин. четене

Историята, спортният лукс и скоростта на автомобилния свят са събрани на едно място на Sofia Speed Fest от 9 до 12 юни. Събитието е за истински ценители на автомобилите, на хората с гориво в кръвта и мощните двигатели, а домакин е едно нетипично местоположение - бул. "Цариградско шосе"159 или Benchmark Business Center. 

Всеки автомобилен фен знае за величествения фестивал на скоростта Goodwood, който се провежда всяка година в Гудууд Хаус, Западен Съсекс в Англия в края на юни. Там може да се видят исторически моторни състезателни автомобили, но и най-новото от автомобилната индустрия на високо ниво. Водени от тази страст организаторите правят подобно събитие и в София с амбицията да предоставят близък достъп до тази част от света автомобилите.

Първия по рода си фестивал за скоростта в България е в рамките на експозиция, на която всеки може да се докосне и запознае с автомобилните марки и проекти, които със сигурност ще разтуптят всяко сърце с гориво в кръвта, а организаторите имат амбицията фестът да стане ежегоден.

Събитието се организира от автомобилни ентусиасти, които искат да покажат пред аудиторията автомобили, които рядко се виждат по нашите улици и географски ширини. Ще бъдат показани коли на реномирани марки, автомобили със състезателна история от пистите, рали автомобили, които не са само за любители, дрифт автомобили.

Сред участващите марки автомобили са Ferrari, Maserati, Mercedes, Porsche и още няколко, които се пазят в тайна за изненада на посетителите.

За събитието локалното платно на Цариградско шосе ще бъде затворено. Зад сградата на номер 159 ще бъде рали и дрифт зоната на паркинга на Benchmark Business Center. През уикенда ще има и представяне на лайфстайл продукти, модна изложба, ще бъде показана първата българска автомобила настолна игра, експозиция от мебели, направени от авточасти и други.

Входът е свободен.

Sofia Speed Fest се провежда като част от Автомобилен салон София, който се провежда в близост.

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: