От София Дейвид Гарет отправи силно послание срещу езика на омразата

мин. четене

Най-бързият цигулар в света Дейвид Гарет изнесе брилянтен и чувствен концерт в София след 2-те години в пандемия, отменили и неговия концерт у нас. Пред около 3 000 души на стадион „Юнак“ русокосият музикант разходи публиката от класическата музика на Моцарт, Бетовен, Рахманинов през римейкове на знакови парчета от съвременната музика като не остави никого безразличен.

Лежерен, непретенциозен и в неговия типичен аутфит с вързана с обикновен ластик коса, цигуларят направи силно послание срещу омразата в интернет.

„Получавам стотици позитивни съобщения в социалните мрежи. Те много ме зареждат и изпълват сърцето ми с радост, че правя хората щастливи. Но има и едни постове, което много ме натъжават и ме карат да размишлявам с часове. Обикновено това са публикации на хора с фалшиви профили, които в реалния живот никога не биха казали това в очите, но пред екрана са много смели. От тези силни думи боли. Те наистина могат да раняват. Затова, призовавам всички, които имат какво да кажат, да имат смелостта да го кажат в реалния живот и да застанат зад думите си, защото всеки има право на мнение“, каза цигуларят пред българската публика.

Той откри концерта с изненадваща поява от задните трибуни на стадиона с песента Еnter Sandman на „Металика“ и даде силната заявка, че вечерта ще е много рок.

Дейвид Гарет редуваше класически произведения с най-познатите и обичани хитове като Thriller и Smooth Criminal на Майкъл Джексън, Let It Be на Джон Ленън, парчета на Coldplay и италиански фолклорните хитове като Bella Ciao и мелодии от последния му албум Alive.

Класиката на Disney с мелодията от „Красавицата и звярът“ пък припомни, че филмовата музика е много силно представена днес в живота на всеки от нас и понякога може да разказва повече и от филма. Каквото и да подхванеше, Гарет го свиреше с настроение, изключителна лекота и позитивизъм. Дори не го препъна скъсаната струна, която смени на сцената или скъсаните влакна на лъка – сигурен знак, че свири с много страст!

Дори покани на сцената жена, за която свири персонално на изнесения диван на подиума. 

Ето какво още записа гениалният цигулар: 

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: