Най-глупавите филми, правени някога

мин. четене

Има филми, които под тежестта на собствената си тъпота, изпадат в колапс и се превръщат в култ. Толкова са глупави, че са добри. Историята на кино провалите познава не един такъв случай. Първоначално не знаеш как да реагираш, но после се заливаш от смях и го препоръчваш на приятелите си, защото не искаш да ги лишиш от подобно бижу. Толкова е тъпо, че е гениално.

Ето 5 от най-глупавите филми, някога огрявали екрана с безумието си:

Samurai Cop (1991)

Брайън Линдзи възхвалява самурайското ченге като „най-ужасния пример за неуместно, неумело правене на екшън филми“– и се вижда много ясно. Като за начало главният актьор Мат Ханън първоначално заснема филма с дълга коса, но скоро след това я отрязва. Режисьорът обаче скоро го извиква за продължителни повторни снимки.

За да разреши проблема с липсващата коса, той кара Ханън да носи нещо, което очевидно прилича на бюджетна перука – което си личи в по-голямата част от филма.

 

Също подобно на повечето лоши филми, актьорската игра тук прави уместно София Копола в „Кръстника 3“ да получи „Оскар“. Актьорите видимо бъркат репликите си, дори във финалната версия на филма!  А претрупаната със синт-поп елементи екшън музика е идеалната глазура върху тази торта от всичко грешно, което можеш да направиш в света на киното.

Сълзите от смях са неизбежни при гледането на този антишедьовър, който ни предоставя евтин монтаж, операторско „майсторство“ на пиян морж, специални (много специални) ефекти, като помпа с кетчуп на мястото на това, което би трябвало да е отрязана ръка, и други захаросани сладости за окото на почитателите на антикиното.

Знам, че винаги сте искали да гледате американски полицай самурай, който гони японски мафиоти с катана. Сбъднете мечтата си със Samurai Cop, но не си правете лоша шега с децата си, като им кажете някой ден, че това всъщност е „Последния самурай“.

Още култова тъпотия на следващата страница...


Още по темата: