Майкъл Хътчинс: Много боли да напишеш балада за своята любов

мин. четене

25 години след смъртта на лийд вокала на INXS Майкъл Хътчинс, светът си спомня за австралиеца, покорил сърцата на милиони по света. Романтик, автор на текстове, актьор, красив и талантлив певец – секс символът на 90-те беше въплъщението на австралийската поп и рок музика от 80-те и 90-те.

Майкъл Хътчинс имаше поредица от връзки с известни модели, актриси и певици и личният му живот беше често излаган в австралийските новини и преса, тъй като интересът към личността му беше огромен. През юли 1996 г. Майкъл Хътчинс и английската тв водеща Пола Йейтс се сдобиха с дъщеря - Хевънли Хираани Тайгър Лили.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by pilloledirock (@pilloledirock)

Но на 22 ноември 1997 г. Майкъл Хътчинс беше открит мъртъв в хотелската си стая в Сидни. Телевизията съобщава, че смъртта е настъпила в следствие на обесване. Светът е в шок, но близките му споделят, че не са били изненадани, защото той е живеел във вечни душевни страдания, характерни за големите звезди.

Майкъл Хътчинс и INXS оставиха значима следа в музикалната история от края на миналия век, а баладите все още разчувстват замесените. Ето и какво казва Хътчинс за една от най-знаковите си песни Never tear Us Apart:

„Трудно е да напишеш балада за собствената си любов и да оцелееш. Всеки път, когато я пееш отново и отново, я преживяваш, а публиката маха с ръце и засилва още повече тази болка. Да, мъката е споделена, но винаги боли“, казва Майкъл Хътчинс в интервю, цитирано от www.popiconsblog.com/

Андрю Фарис от INXS пък казва:

„Песните , които Майкъл написа, са наистина вдъхновяващи. Идват директно от сърцето. Знам колко много текстовете означаваха за него. Това е личното му изживяване във всяка песен, която той остави“.

Същата песен се върти по целия свят и толкова много музиканти я свирят в свои версии, че я превръщат в безсмъртна. Искат разрешение да я ползват за ТВ програми, за различни реклами и продуктово позициониране. Това е формула за успех: смърт, раждане, брак – всичко в един текст.

И както винаги след смъртта на значимите музиканти, след тях остава музиката им, която имаме щастието да можем да слушаме и да се връщаме във времето на нашите собствени спомени. И някогашни мечти....

Ако сте фенове на тази музикална епоха

 

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: