Игра на тронове - Сираков се отрече от Михайлов

мин. четене

Ръководството на Левски официално поиска свикване на извънреден конгрес на БФС до 20 декември 2022 година, на който да бъде избрано ново ръководство на българския футбол.

В изявлението директно се заявява, че в управлението на БФС се вихрят "корупционни практики", говори се за тежко положение в българския футбол и се призовава кандидатите за поста да публикуват предварително имената на хората, които ще стоят в бъдещия изпълнителен комитет.
 

Публикуваната позиция прави пълен обратен завой от тази, която бещще заявена преди само една година. Тогава на конгреса на БФС Борислав Михайлов защити своите позиции срещу промяната в лицето на Димитър Бербатов - с малко, но достатъчен брой гласове и множество съмнителни практики при провеждането на избора, който после бе и оспорван в съда. Тогава кандидатурата на Бербатов бе водена от ЦСКА и Берое съвсем символично - защото това именно бяха и клубовете, които свалиха години по-рано и Иван Славков - Батето от върха.

Тогава вотът на доверие на Левски към Михайлов, в лицето на Наско Сираков, бе ключов, който и дори заяви, че не може да рискува "40-годишно приятелство".

Още в първия ден, когато бяха обявени имената на хората в новия изпълком обаче Сираков изрази съжаление за избора си. В следващите месеци отношенията между двамата стари приятели поеха надолу. Преди месец той публично нападна Михайлов, след като Левски бе наказан с един мач домакинство при победата с 2:0 над ЦСКА. Капитан на отбора бе и синът на Михайлов, но след отпадането от Лигата на конференциите, стражът загуби титулярното си място.

Множество анализатори, а дори и скандалният Ивайло Дражев коментираха още през 2021, че изборът на Михайлов бе възможен изцяло благодарение на подкрепата на ДПС. С оттеглянето на подкрепата на Левски обаче, евентуален нов извънреден конгрес трудно би могъл да повтори тези резултати.


Още по темата: