Джеймс Хетфийлд - бунтар на 59 в битка с гнева

мин. четене

Като рок звезда в една от най-значимите траш метъл банди на всички времена, Джеймс Хетфийлд изгради образа на железния фронтмен, който овладява гнева на масите, но и все още се учи да се справя  със своя собствен демон. Макар достигайки зрялата възраст от 59 години точно днес, много по-трудното за него е да признае, че и той, като всички нас, има своите слабости и лоши страни на характера. Трудно е и да го крие вечно от света. Затова с годините Джеймс стана много по-открит за сенчестата си страна и с това спечели още повече одобрението на феновете - защото те всички имат същите проблеми със себе си. 

А факторите, формирали личността на Джеймс Хетфийлд не са един и два, но всички знаем, че зад всяка голяма звезда има трудно минало. Ето преглед на 10-те най-тежки истории на Хетфийлд, от които се родиха и най-големите хитове на "Металика":

  1. Научно-християнските вярвания на семейството го правят аутсайдер

Джеймс Хетфийлд неведнъж е разказвал, че особените вярвания на родителите му за християнската наука са го карали да се чувства като аутсайдер в училище. Убеждението на семейството е било, че духовната сила, а не съвременната медицина, лекува хората . Така се ражда и хитът Justice for All. Израстването в началото на 70-те години в САЩ води до редица неприятни обстоятелства, които правят младият Джеймс обект на подигравки от страна на връстниците му.

  1. Разводът на родителите му

В допълнение към травмите от изолацията в училище, семейният живот на Джеймс Хетфийлд е доста хаотичен. Когато е на 13, родителите му- Върджил и Синтия се развеждат, а Джеймс е държан в неведение за раздялата. Докато всичко това се развивало в родния му дом, Джеймс става особено гневен към баща си и таи този гняв години наред.

  1. Майка му почива от рак

И ако разводът на родителите е травматичен, идва по-тежкият удар. 3 години по-късно Синтия Хетфийлд – майката на Джеймс, почива от рак. Все още непълнолетният Джеймс отива да живее при брат си и сменя училището.

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: