Боно на турне: Аз съм вечното момче с вдигнати юмруци

мин. четене

Фронтменът на U2 Боно тръгна на турне, с което представя мемоарната си книга. В трансгресивно настроение, както сам казва, той е с чувство на вина, че се появява на сцената на театър "Бийкън" в Манхатън, Ню Йорк с трима музиканти, които не са неговите колеги от ирландската рок група.

62-годишният певец, автор на песни и поддръжник на хуманитарни и еко каузи описва себе си като вечно момче с вдигнати юмруци, рок звезда, която се изявява пред голяма публика и баритон, опитващ за бъде тенор.

Пред хиляди възторжени фенове Боно пя, шегува се и разказва историите от своя живот. Дори зарадва присъстващите с песен на италиански, изпълнена в оперен стил - "Torna a Surriento". Сред публиката беше бившия американски президент Бил Клинтън и холивудският актьор Том Ханкс.

"Всичко това е малко сюрреалистично. Изглежда, обаче, че всичко върви добре", отбеляза Боно.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by U2 CrazyTonight | Our U2 World (@u2crazytonight)

Боно, с истинско име Пол Дейвид Хюсън, ще представи книгата си "Surrender: 40 Songs, One Story", която излезе тази седмица и вече е в Топ 10 на Амазон.

Фронтменът на U2 се разхожда в спомените и музикалната история с хитовете "Sunday Bloody Sunday", "Where the Streets Have No Name" и други класики на бандата като се връща в спомените от задушния си дом от детството в Дъблин и скръбта по ранната смърт на майка му Айрис Хюсън. Връща се и в моментите, когато създават U2, която го превръща в световна знаменитост. В книгата си Боно пише и за трайния му брак с Алисън Стюарт.

 

90-минутното шоу на Боно - "Stories of Surrender" е обявено като вечер на думи, музика и малко пакости.  Боно носеше черен блейзър и панталон в тон, добавяйки цвят с очилата си с оранжеви стъкла. Билетите за шоуто бяха изключително скъпи - от стотици, но хиляди долари, но залата беше разпродадена. 

Боно разказа за комичните телефонни разговори с Лучано Павароти, докато оперната звезда се опитва да го ангажира за участие в бенефис в Модена, Италия, а веднъж дори се появява в студиото на U2 без предупреждение и със снимачен екип.

Спомни си и за баща си, който гледа на кариерата на сина си като на провалено бизнес начинание. Боно сподели и за срещата си принцеса Даяна като въведе хората във вековете на ирландска омраза към кралските особи, но само за секунди напрежението е отшумяло. 

"Една принцеса и сме квит", заяви Боно.

Фронтменът на U2 често говори за загубите си - на майка си, която умира, когато е тийнейджър, и на баща си през 2001 г. Боно обаче описва живота си и като история на тишината, която е била запълнена най-вече с музика.

По-рано тази година Боно беше болезнено откровен за песните от последните години

 

 

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: