Антъни Кийдис и Флий от RHCP - кой печели повече

мин. четене

Антъни Кийдис и Флий създават Red Hot Chili Peppers, след като се запознават в гимназията. Те започват да правят музика в началото на 80-те години, силно повлияни от фънк и пънк рок. След присъединяването на барабаниста Чад Смит и китариста Джон Фрушанте RHCP издадоха първия си изключително успешен албум  Mother’s Milk, последван от хитови записи като Blood Sugar Sex Magic и Californication.

Продажбите на групата са повече от 60 милиона албума, събрали са шест награди "Грами" и са в Залата на славата на рокендрола. Така че може би не е изненадващо, че MTV избра Red Hot Chili Peppers да получат  награда за глобална икона за 2022 г.   

Двамата успяват да запазят приятелството си през годините, като успешно менажират и печалбите от музиката на групата. Антъни или Флий, кой има повече в банковата си сметка?

Според Celebrity Net Worth богатството на Кийдис е приблизително 155 милиона долара. Той притежава недвижими имоти за близо 40 милиона долара.

А мемоарите му, издадени през 2004 със заглавие Scar Tissue, оглавяват списъка на най-продаваните книги на New York Times. Кийдис никога не е бил женен, въпреки че му приписват поредица връзки, има едно дете, родено през 2007 г. 

 

Флий обаче “ бие” по богатство своя стар приятел с притежаваните 160 милиона долара. Басистът се оказва много добър в сделките с недвижими имоти и оттам идва и по-голямата сума в сметката му. Подобно на Кийдис, Флий написа мемоари, наречени Acid for the Children, които също попаднаха в списъка на най-продаваните в New York Times. Майкъл Балзари /както се казва всъщност Флий/ е женен за втори път и има две деца.  

 

Изключително успешен финансов ход, благодарение на който и Майкъл Кийдис, и Флий събират основните си печалби, е продажбата на музикалния каталог на групата.

През 2021 г. момчетата от Red Hot Chili Peppers продадоха своя каталог за 140 милиона долара на Hipgnosis Songs Fund. Песните, носят на издателите между 5 и 6 милиона долара годишно. С тази сделка момчетата от групата се присъединяват към артисти като Боб Дилън, който продаде своя каталог за 300 милиона долара, и Стиви Никс, която прибра 100 милиона долара за своя. 


Още по темата: