Алек Болдуин излиза сух след смъртоносния инцидент

мин. четене

Актьорът Алек Болдуин и продуцентите на филма "Rust" са постигнали споразумение със семейството на операторката Халина Хъчинс, която беше фатално застреляна на снимачната площадка в Ню Мексико миналата година.

Делото срещу актьора ще бъде прекратено и това предстои да се одобри от съда. Обвиненията са срещу Болдуин, но и срещу продуцентите на Rust - Rust Movie Productions. За това съобщи съпругът на починалата операторка - Матю Хъчинс, пише Deadline, цитиран от Ройтерс.

"Нямам интерес към контраобвинения или приписване на вина - на продуцентите или на Алек Болдуин", казва в изявление Хъчинс, който бе ищец по делото заедно с 9-годишния си син. Той отбелязва, че цялото семейство вярват, че смъртта на Халина е ужасен инцидент.

През януари ще бъдат възобновени снимките на филма с оригиналния състав на актьорите, а Матю Хъчинс ще бъде изпълнителен продуцент.

През октомври миналата година по време на репетиция за сцена от снимките на уестърна Rust актьорът Алек Болдуин случайно застреля операторката Халина Хъчинс и рани режисьора Джоел Соуза. Оказа се, че използваният от него реквизитен пистолет е зареден с бойни, вместо с халосни патрони. Болдуин твърди, че пистолетът е гръмнал случайно и че той не е натискал спусъка. Наскоро обаче съдебномедицински доклад, изготвен от експерти на ФБР установи, че оръжието не може да е стреляло, ако спусъкът не е бил натиснат.

Съпругът на Халина Хъчинс и 9-годиншият им син заведоха дело. Фамилията настояваше, че е било налице грубо пренебрежение към оплакванията на екипа, свързани с безопасността и това е довело до смъртта на операторката.

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: