10 бойни мацки от екрана

мин. четене

Сексапилна, с поглед, който прави краката ти на спагети, Селин Оливейра – по-известна като Токио, успя за 3 сезона да се настани в специално място в деликатните ни момчешки сърца. Независимо дали пребива спецчасти само по тениска и гащички, дали тича като командос през джунглата, или прави побеснели каскади с мотор, бойната героиня от вълнуващия сериал Money Heist слага „bad” в английското „badass”.

Размечтала братлетата по целия свят с чара и резливия си характер, Токио ни накара да си припомним всичките “badass” дами от екрана, които с купидонски шут са ни карали да вием към луната посред бял ден.

Ето селекция от 10 бойни мацки от любими филми и сериали. Изведнъж стана доста горещо в стаята…

Беатрикс Кидо – Kill Bill

Друго си е да разсичаш на две японски мафиоти и колата ти да се казва Pussy Wagon. Отмъщението никога не е било толкова… ами, привлекателно!

 

Харли Куин - Suicide Squad

Дъвки, руси опашки и Марго Роби, която пребива чудовища с бухалка в асансьор под звуците на Come Baby, Come. Да, моля! 

 

Денерис Таргериън, Халеси - "Игра на тронове"

Халеси, Халеси, никога в историята на киното не е имало по-несправедливо разкостване на образ от това, което ни причиниха D&D с умствено изостаналия си сценарий. Но ние все пак ще те запомним с разумното ти изгаряне на робовладелци, а не на невинни хора…

 

Селина Кайъл - The Dark Knight Rises

„Упс, никой не ми каза, че сейфът е непробиваем…“. 

Защо ми омекнаха краката изведнъж?

 

Тринити - "Матрицата"

Съживява с целувка и хвърчи от покрив на покрив. Заради нея бихме се усъмнили в природата на реалността и бихме последвали Белия заек навсякъде.

 

Кера Дюн - The Mandalorian

Когато Disney уволниха ММА състезателката Джина Карано от ролята на Кера Дюн в The Mandalorian, защото не робуваше на принципите на радикалния феминизъм и упражни свободата на словото си, бяхме меко казано ядосани. Въпреки това Карано успя дори за кратко да ни достави качествена доза "badass".

 

Кралица Горго - 300

Преди да стане легендарна с ролята си на Сърси в "Игра на тронове", Лена Хейди блесна като партньорката на свирепия спартански крал Леонид. И беше не по-малко впечатляваща от него!

 

Гамора - Guardians of the Galaxy

"Къде е Гамора?!"
"Коя е Гамора!?"
"Не, имам по-добър въпрос - ЗАЩО е Гамора!?"

 

Скайлър Уайт - Breaking Bad

Скайлър е в тази класация, не защото владее Кунг-фу или стреля с M-16, а защото силата на характера и добродетелите ѝ в нещастния свят на този култов сериал са истинският пламък, близък до реалността и наистина вдъхновяващ.

За автора:

Никола Симеонов

Градът ражда красота, вълнение, спокойствие и музика. Едновременно. Обичам да потъвам в това море от звуци и разкази, прокраднали се от ъглите, малките недодялани улички, широките булеварди със свистящи коли-електрони. Градът е голям, като света и малък като него. Хората се търсят в града, в автобуса, в трамвая. Искам да им помогна да се намерят, чрез историите, които самите те не знаят, че мог...

Виж профила

Още по темата: