Ваканцията на британското кралско семейство

мин. четене

В сезона на отпуските е съвсем реално да се размине човек с някоя кралска особа, както с испанското кралско семейство, например, което се разходи из Картуха де Валдемоса на 1 август. Това събра голям интерес на минувачи и летовници, които не можеха да повярват, че крал Фелипе, съпругата му кралица Летиция се разхождат с двете си дъщери принцесите Леонор и София.

Както всички, и те са обикновени хора, които искат да се скрият от блясъка и обществения интерес и просто да се разходят, да отпочинат и да се радват на хубавото време.

А питали ли сте се къде почиват представителите на британското кралско семейство?

Най-много от почивка имат нужда именно публичните личности, които постоянно внимават за обществения си образ и поведение. Колкото и да звучи невероятно, е много трудно да се опазиш от скандали и папараци и винаги да показваш хубавото си лице. Затова всеки август членове на британското кралско семейство напускат своите добре пазени имения, за да прекарат качествено време извън пределите на дома. 

Кралица Елизабет II

Като отдаден почитател на Хайлендс, британската кралицата Елизабет II обикновено отделя време за продължителен престой в замъка си Балморал. Между юли и началото на октомври 96-годишната кралица намира убежище в шотландската си резиденция, където споделя почивката си най-близките членове на семейството. Замъкът заема специално място в сърцето на кралицата заради красотата на природата и спиращите дъха гледки. Нейно Величество харесва местоположението толкова много, че прекара част от медения си месец с принц Филип в ловната хижа Бърхол на имението.

Внучката на кралицата - принцеса Юджини по-рано е споделяла: „Това е най-красивото място на земята. Мисля, че баба е най-щастлива там. Мисля, че тя наистина, наистина обича Хайлендс.“

Лятната резиденция на Нейно Величество се намира в Роял Дийсайд, Абърдийншайър. Пътувайки със стил, кралицата обикновено избира да вземе личния си хеликоптер от Англия до Шотландия.

Част от пълния релакс за главата на британската корона е времето, прекарано на открито сред природата. Там като млада е прекарвала много приятни мигове в печене на барбекю с принц Филип, любимите пикници на кралицата и вечери с домашно кино и ободряващи разходки.


Още по темата: