Топ 5 дестинации на Airbnb за 2022

мин. четене

Дълго очаквахме този момент – да можем отново да пътуваме до почти всяка точка на планетата. Airbnb обяви и топ дестинациите за тази година на базата на резервациите, тенденциите при избора на място за почивка или приключения и  представи изцяло новия дизайн на сайта, който да улесни потребители да открият своето място. Платформата съобщи, че вече е помогнала на хората да планират ваканции в повече от 72 000 града по целия свят. 

Според данните на Airbnb резервациите за дългосрочен престой са най-големите“ за всички времена”. Само през първите три месеца на 2022 г. са два пъти повече в сравнение със същия период на 2019. Почти половината са за една седмица или повече. А туристите искат да прекарват повече време на „уникални места“.  

Когато става въпрос за вътрешен туризъм, хората по света бягат от градовете в провинцията. В Обединеното кралство това означава от Лондон към Корнуол; в Италия – от Рим към Сардиния, а в Испания – от Барселона до Коста Бланка.  

Тенденцията е хората да се отдалечават и от обичайните дестинации. И въпреки това, както и въпреки мерките за борба с свръхтуризма – като въвеждане на входна такса за еднодневни туристи – Венеция остава най-популярната дестинация в света. Вижте топ 5 на най-популярните места за по-дълъг престой за 2020: 

Мелбърн 

Мелбърн е един от най-красивите и космополитни градове в света, приеман за културната столица на Австралия, той е любима (или мечтана) дестинация за туристите от различни кътчета на планетата. Огромни зелени паркове, изобилие от театри, музеи, художествени галерии, улично изкуство – градът често присъства в класациите за най-добрите градове за живеене. 

Една от историческите туристически атракции в Мелбърн са файтоните, които обаче спират да се движат от юни – здравето на животните е застрашено. Снимка: Weyne Yew/Unsplash

 

Коя е втората най-популярна дестинация в Airbnb, вижте на следващата страница...


Още по темата: