Топ 10 на най-добрите градове според Time Out

мин. четене

Единбург е най-добрият град в света в момента, според Time Out Index. Резултатите от годишното проучване на глобалното издание Time Out показват, че столицата на Шотландия печели заради красотата и достъпността си.  

Всяка година медийната платформа анкетира около 20 000 жители на градове по целия свят за живота в родния им град в момента и съставя глобална класация. Те разказват за ресторантите, баровете, театрите, художествените галерия, какви са съседите им и кои са топ кварталите. Има въпроси за нощния живот и дори за приложенията за запознанства. Идеята е да се създаде моментна снимка на живота в града, а пътешествениците да се насочат към местата, от които местните хора наистина се възхищават. 

Тази година второто място в класацията е за Чикаго, а колумбийският град Меделин е на трета позиция. Ето първите 10 града, според според Time Out Index

1. Единбург, Шотландия

Забележителности, архитектура и живописни места – можете да разгледате всичко, докато се разхождате пеша. Като добавим ресторантите, баровете и фестивалите, е ясно защо 95% от жителите му го намират за най-красивия град.

2. Чигаго, САЩ

Чикаго получава втората най-висока оценка за храна и напитки в света, като 96 процента от анкетираните твърсят, че има „страхотен избор“. "Независимо дали искате да опитате ресторанти от световна класа, да купонясвате до 4 часа сутринта в исторически клубове, да прекарате един ден, попивайки слънцето край езерото Мичиган, да видите емблематични произведения на изкуството, или просто да се скитате из различни квартали, никога няма да ви е скучно (дори през зимата)", отбелязва Time Out .

 

Защо третото място е за колумбийския Меделин, вижте на следващата страница...


Още по темата: