Toй е най-известният мъж в TikTok - без да изрича и думичка

мин. четене

Когато Италия за първи път влиза в локдаун заради коронавируса в началото на миналата година, 20-годишният Каби Ламе губи работата си във фабрика близо до северния град Торино.

Той прекарва дните си в къщата на родителите си в Чивасо заедно с тримата си братя и сестри, в опит да намери друга работа. Един ден решава да изтегли мобилното приложение TikTok и започва да се занимава с него в стаята си, откъдето публикува видеоклипове. И съвсем неочаквано това се превръща в новата му работа!

Първоначално, подобно на повечето тиктокъри, Ламе създава клипове, на които танцува, гледа видеоигри или прави комедийни скечове. По-рано тази година обаче Каби започва да се подиграва с т.н. lifehack видеоклипове, които показват трикчета как да правим по-лесно ежедневни занимания. Каби дори не ги коментира - вместо това реагира на тях с безмълвно свиване на рамене или пък с раздразнен поглед. И именно това го някак го превърна най-популярния мъж в платформата.

В момента 21-годишният младеж от сенегалски произход има над 144,4 милиона последователи и над 1,7 милиарда харесвания.  Пред него е единствено танцьорката Чарли Д'Амелио – тийнейджърка от Калифорния, която публикува закачливи видеоклипове с песни и танци. Но Ламе не проронва и дума! Той е един от най-бързо развиващите се създатели на съдържание в TikTok и печели средно по 200 000 последователи на ден.

Започнах, защото виждах тези видеоклипове да се разпространяват и ми хареса идеята да внеса известна простота в това“, разказва Ламе пред CNN. "Жестовете дойдоха случайно, но тишината – не. Измислих начин да достигна до възможно най-много хора. Най-ефективният способ беше да не говоря."

 

Продължава на следващата страница...

За автора:

Каролина Касабова

Каролина е момиче, което живее по ноти. Сутрин пие кафето си с мляко и музика, през деня чува мелодии в клаксоните на автомобилите, в скърцането на трамваите по релсите, в стъпките на минувачите, в ремонтите на пътищата, във вятъра, който гали клоните на дърветата. Вечер пее в дует с голямата си любов - Града. Понякога му изневерява с някой самотен плаж или достолепен планински връх, но накрая вин...

Виж профила

Още по темата: