Последен шанс да пътуваме в помощ на Украйна

мин. четене

Ако искате да резервирате почивка скоро, защо не помогнете на украинските бежанци в същото време? Вече стартира публичен търг с повече от 50 пътувания на обща стойност над 118 500 евро, пише Euronews. Инициативата на туристическата индустрия цели да събере средства за разселените хора от Украйна, които избягаха от войната.

Търгът Travel for Ukraine ще бъде активен до 23.59 GMT на 8 май. Обхватът от почивки, всички от които са дарени от туристическата индустрия, е широк – от уелнес почивки и ол инклузив в карибски курорти до престой в лодка.

Акцентите включват семейно пътуване за среща с Дядо Коледа в Лапландия, едноседмично уелнес бягство в италиански дворец, почивка в провинцията край басейна в Лансароте и глемпинг ваканция с персийски палатки в Уелс. А списъкът продължава да нараства. 

Много от екскурзиите биха могли да бъдат продадени на търга по-изгодно, в сравнение с пазарната им цена.

Минималната цена за всички лотове е определена на около 40 процента от тяхната стойност на дребно. Цените започват от само 240 евро и се покачват до 6 200 евро за пътуване на стойност 15 400 евро.

Търгът е организиран от Катрин Бриърли, базирана в Обединеното кралство основателка и управляваща директорка на The Healthy Holiday Company и in:spa retreats.

"Като всички, гледах новините и чувствах, че наистина искам да направя нещо, за да помогна. Невероятната работа, извършена от движението #cookforukraine, наистина ме вдъхнови да се обърна към моите партньори от туристическата индустрия, за да видя дали искат да обединят усилията си", казва тя.

Компанията Healthy Holiday Company покри административните разходи на търга, така че всички приходи ще отидат за Украйна, директно към хуманитарния апел на Комитета за бедствия (DEC) в нападнатата от Русия страна. 

Проектът се надява да събере десетки хиляди паунда за всички 11 милиона души, избягали от конфликта в Украйна, а Бриърли подчертава, че всяка стотинка е от значение. Само 120 евро биха могли да осигурят спешна храна за две семейства за един месец, докато 60 евро биха могли да осигурят одеяла за четири семейства.

"Отговорът е огромен", казва тя. Travel for Ukraine успя да събере 55 500 евро от целта си, фиксирана на 118 500 евро, в рамките на 24 часа след стартирането. "Особено съм благодарна за подкрепата на всички, тъй като всички тези бизнеси бяха силно засегнати през последните няколко години от пандемията", коментира организаторката.

Екскурзиите се продават на търг без включени полети, за да могат да бъдат насърчени наддаващите от цял ​​свят. Пълните подробности за всяка ваканция, заедно с цената на дребно за всяко пътуване, са посочени на уебсайта на търга.
 


Още по темата: