Наум Шопов - за динамичния живот и как да бъдем истински гъвкави

мин. четене

Наум Шопов-младши е едно от светлите лица на съвременния български екран. Талантлив, харизматичен и отдаден на професията, той е всестранно развита личност с успехи в много области, уловили интереса му.

Освен с ролята си на д-р Борис Тасев в сериала „Откраднат живот“ (впечатляващото тук е, че самият Шопов е успешно завършил медицина), актьорът е добре познат с влога си в YouTube, в който споделя вълнуващия си живот със зрителите.

Специално за "От града" той разказа за това как намира вдъхновение, как успява да бъде истински гъвкав и кое му помага да се справи с неочакваните ситуации в ежедневието.

Кои според теб са най-ключовите качества, които те правят добър актьор?

Според мен, не е редно човек сам да се нарече ‘добър актьор’. Това е определение, което трябва да чуеш от аудиторията. Аз знам, че давам всичко от себе си и смятам, че това е ключово затова да си ‘добър’ във всичко.

Зрителите те познават най-добре с ролята ти в „Откраднат живот“. Ти самият си завършил медицина. В кои аспекти на благородната професия откри най-голямо вдъхновение за тази роля?

Лекарската професия сама по себе си е много благородна и удовлетворяваща, също така е тежка, но и вдъхновяваща. Разбирам това чудесно и смятам, че всички лекари, които ежедневно дават надежда и спасяват животи би трябвало да ни бъдат за пример. Как бих могъл да не се вдъхновя от тях?

Коя роля от световното кино ти се иска да си изиграл?

Бих казал Tommy Shelby от Peaky Blinders. Образът му е изключително интересен – въплъщава в себе си интелигентност, силна непоколебимост и висока хладнокръвност.

С половинката ти споделяте много човешки истории, уроци и ценности в своя влог. Би ли споделил какво е усещането да можеш в тези видеа да влияеш позитивно на хората. Чувстваш ли някаква отговорност?

Разбира се! Отговорността е голяма. И това не е просто очаквания банален отговор и не го казвам защото това се очаква от мен да кажа. С Теа сме щастливи, че имаме аудитория, която ни вярва. Зад това доверие стоят 100% искрени и органични емоции, които ние показваме. Ние не се притесняваме да покажем разхвърляния си дом, лошото настроение, което имаме понякога или когато спорим за нещо. Заставаме с лицата и думите си зад всеки бранд, с който работим. Това е и ключът към това да създаваме съдържание с истинско удоволствие.

Римляните са казали „Здрав дух в здраво тяло“. Като една доста спортна натура би ли споделил няколко съвета как да се поддържаме здрави във време, в което много от нас са заковани пред монитора.

Движение, здравословно хранене, вода и сън. Ако човек се постарае да следва тези четири неща, вярвам, че ще види резултат много бързо. Не, не вярвам - знам! Често казваме, че сме ‘твърде заети’ и нямаме време за спорт. За мен, това е оправдание.

Как те промени това да бъдеш родител и как успяваш да балансираш между личния живот и кариерата?

За щастие, естеството на работата ми позволява да прекарвам много време с Амая. Старая се да съм пример за дъщеря си, защото на тази възраст, освен че попива думите, тя наблюдава и прихваща навиците ни. Винаги се старая времето ни да има добавена стойност - дали ще четем книжки, ще играем с пластилин или просто си говорим.

Кое ти позволява да бъдеш истински гъвкав?

Вярвам, че ако човек е мотивиран, има желание и полага усилия, може да се справи с всяко предизвикателство.

Знаем, че използваш Settle като модерно средство за разплащане. Как ти помага това в твоето изключително динамично и интересно ежедневие?

Наистина ежедневието ми е доста забързано, както и на повечето хора в днешно време, и през последните няколко години много често съм се питал - струва ли си да плащам в брой? Напоследък все по-често си задавах този въпрос и не намирах смисъл от парите в брой. Тогава се запознах с приложението на Settle. То ми спестява време, а аз вярвам, че времето е най-ценният ни ресурс. Запознат съм с това, че се предлагат различни приложения и опции за безкасови разплащания, но искрено се надявам повече хора да изпробват Settle и да открият преимуществата му. Сигурен съм, че Settle ще ги накара да се замислят дали плащането в брой си заслужава.

Спомняш ли си някоя случка, в която e трябвало да реагираш бързо и Settle ти е бил от полза?

И аз като всички хора, по стечение на обстоятелствата, съм преживявал неприятния момент, в който се оказваш без пари в брой. Смятам, че това е нещо нормално и се е случвало на 90% от хората. Сещам се за няколко ситуации, в които съм излизал без портфейл, не съм намирал работещ банкомат или се е оказвало, че пос терминалът на магазина, от който пазарувам, е развален.

Имайки предвид Ковид ситуацията в страната, на всички ни се налагаше да пазаруваме онлайн. Попадал съм в не е една или две ситуации, в които ми се налагало да се откажа от онлайн пазаруване, просто защото изискват предоставяне на твърде много лични данни и информация. За щастие, след като инсталирах приложението на Settle, съм свободен да пазарувам онлайн, без да предоставям личните си данни на търговците. Приложението ми е спестявало време и ме е измъквало от няколко неприятни и конфузни ситуации.

С подкрепата на Settle

За автора:

Никола Симеонов

Градът ражда красота, вълнение, спокойствие и музика. Едновременно. Обичам да потъвам в това море от звуци и разкази, прокраднали се от ъглите, малките недодялани улички, широките булеварди със свистящи коли-електрони. Градът е голям, като света и малък като него. Хората се търсят в града, в автобуса, в трамвая. Искам да им помогна да се намерят, чрез историите, които самите те не знаят, че мог...

Виж профила

Още по темата: